logo
Søg
FORSIDE OM AALBORG PORTLAND NYHEDER KVALITET & MILJØ JOB & KARRIERE KONTAKT
 
 
 
 
 

Nyhedsoversigt - Aalborg Portland     

 
 
 
Fremtidens beton ser grønnere ud
Det store Grøn Beton II-projekt er netop afsluttet og præsenteret på en stor konference på Teknologisk Institut. Projektet har varet i knap fem år og har bl.a. omfattet forskning i nye cement- og betontyper samt fire demonstrationsbygværker.

Udviklingen af grønne betonprodukter stopper dog naturligvis ikke her. Grøn Beton II har givet et solidt grundlag for det videre arbejde med bæredygtighed i både den danske og internationale betonsektor. Det er helt afgørende for Aalborg Portland løbende at igangsætte og deltage i nye samarbejder omkring miljøforbedringer og produktudvikling, og Aalborg Portland fortsætter arbejdet med at klargøre grønnere produkter til markedet ved at teste fremstillingen på egentlige produktionsanlæg.

22. marts 2019 |


 
 
 
 

 
Aalborg Portland fortsætter graduate-succes
Aalborg Portland har officielt besluttet at forlænge sit graduate-program i virksomhedens nordiske og baltiske region med et nyt hold talenter i september 2019. Programmet blev genopstartet i 2017 og har vist sig at være så stor en succes, at den danske cementkoncern ønsker at bygge videre på de gode erfaringer med at tiltrække talenter og forme fremtidens specialister og ledere.

30. januar 2019 |


 
 
 
 

 
Aalborg Portland støber fundamentet til rekreativt område
I fremtiden skal Rørdal Kridtgrav omdannes til et naturskønt rekreativt område ved navn Portland Søpark. Sideløbende med indvinding af kridt til cementproduktion er Aalborg Portlands retablering af kridtgraven allerede i gang, og projektet er nu gået ind i en ny fase, hvor dele af fundamentet etableres.

Læs pressemeddelelsen her.

31. oktober 2018 | RN


 
 
 
 

 
Nye vognmænd fragter 1,25 mio. tons cement
Aalborg Portland har indgået en transportøraftale med Demstrup Autotransport og Silo Trans, der skal varetage distributionen af cement i Danmark. En aftale som årligt omfatter leverancer af godt 1,25 mio. tons cement fordelt på mere end 33.000 transporter.

Læs pressemeddelelsen her.

19. september 2018 | RN


 
 
 
 

 
Nye digitale værktøjer gør avanceret hærdeteknologi let at anvende
Som et led i at gøre avanceret hærdeteknologi lettilgængelig for alle i byggebranchen har vi lanceret nye, softwarebaserede udgaver af kalkulationsværktøjerne AP Maturity og AP TempSim.

Læs pressemeddelelsen her

Her finder du mere information om kalkulationsværktøjerne

31. august 2018 | SAS


 
 
 
 

 
Miljøredegørelse 2017

Aalborg Portland løftede sine investeringer i grøn omstilling med 87 procent

Aalborg Portland fortsætter sin grønne omstilling og har alene i 2017 investeret 76,6 mio. kroner i klima- og miljøteknologiske forbedringer af fabrikken i Aalborg. Det svarer til en stigning på 87 procent sammenlignet med 2016. Cementkoncernen har de seneste fem år samlet set investeret godt 263 mio. kroner i grøn omstilling.


10. juli 2018 | RN


 
 
 
 

 
Aalborg Portland Holding øger toplinjen med over halvanden milliard kroner
PRESSEMEDDELELSE - Regnskab 2017

Aalborg Portland Holding A/S kunne i dag offentliggøre et årsregnskab, der viser en rekordhøj omsætningsvækst på 1.589 millioner kroner til 8.482 millioner kroner. Trods svære markedsforhold i Tyrkiet og Egypten opnåede koncernen et tilfredsstillende resultat, som især skyldes fremgang i Norden og opkøb i Belgien.

20. april 2018 | HS


 
 
 
 

 
Ny transportøraftale

Pr. 3. februar 2018 skifter Aalborg Portland officielt leverandør på indlands bulktransport af løs cement.

De nye samarbejdspartnere er Demstrup Autotransport og Silo Trans, som i fællesskab skal stå for distributionen af cement fra Aalborg Portland i Danmark. Demstrup Autotransport vil varetage distributionen i Nord- og Midtjylland samt på Sjælland, mens Silo Trans skal varetage distributionen i Sønderjylland og på Fyn.

Vi har samtidig valgt at benytte leverandørskiftet til at implementere et nyt og forbedret disponeringssystem, der netop skal understøtte en mere fleksibel planlægning af leverancer. Med det nye disponeringssystem, kan vi tilbyde vores kunder en forbedret logistikløsning. På den måde vil vi i højere grad kunne udnytte vores leveringskapacitet til gavn for kunderne.


2. februar 2018 | HS


 
 
 
 

 
Ny Managing Director til Aalborg Portland i Island

Magnús Eyjólfsson, 46 år, er pr. 1 december 2017 ansat som ny Managing Director ved Aalborg Portlands salgs- og distributionsselskab i Island.


8. februar 2018 | RN


 
 
 
 

 
Aalborg Portland søsætter nyt graduate program

Aalborg Portland har nu ansat syv ingeniører og økonomer i et nyt graduate-program i virksomhedens nordiske og baltiske region. Den danske cement-koncern har gode erfaringer med at tiltrække nye talenter og forme fremtidens ledere via lignende programmer.

Læs den fulde pressemeddelelse her


12. juli 2017 | HS


 
 
 
 

 
Miljøredegørelse 2016
Aalborg Portland fortsætter den grønne omstilling

Aalborg Portland investerede i 2016 mere end 40 millioner kroner i projekter med miljøteknologiske forbedringer og påbegyndte desuden en 77 millioner kroners investering i en miljøforbedring af virksomhedens største produktionslinje. Det fremgår af cementvirksomhedens netop offentliggjorte
miljøredegørelse for 2016.

Læs den fulde pressemeddelelse her

Læs Aalborg Portlands Miljøredegørelse 2016 her - DanskEnglish


10. juli 2017 | HS


 
 
 
 

 
Aalborg Portland Holdings globale aktiviteter øger omsætning og resultat i 2016

Efter afholdt generalforsamling har Aalborg Portland Holding A/S offentliggjort årsregnskabet for 2016, der viser en tilfredsstillende omsætningsvækst på 356 millioner kroner til 6.893 millioner kroner samt en stigning i resultat før renter og skat (EBIT) med 159 millioner kroner til 1.029 millioner kroner.

Læs den fulde pressemeddelelse her

Læs Aalborg Portland Holding Annual Report 2016 her


26. april 2017 | HS


 
 
 
 

 
Aalborg Portland udvider i Frankrig

Aalborg Portland etablerer nu egen terminal i havnebyen Rochefort i det sydvestlige Frankrig. Markedet for hvid cement i Frankrig er et af de største i Europa, og den danske cementkoncern, der er verdens største producent af hvid cement, kan på denne måde udvide sit marked til en stor del af landet.

Læs den fulde pressemeddelelse her


4. april 2017 | HS


 
 
 
 

 
Byggeaktivitet: Højeste niveau i otte år

Efterspørgslen efter cement i Danmark lå i 2016 på sit højeste niveau i otte år. Det viser tal fra Aalborg Portland, der er Danmarks eneste cementproducent. Salget er steget med 10 procent fra 2015 til 2016 og ligger nu på det højeste niveau siden krisen.

Læs den fulde pressemeddelelse her


4. april 2017 | HS


 
 
 
 

 
AaB-stadion skifter navn til Aalborg Portland Park

Aalborg Portland A/S udvider nu sin sponsoraftale med fodboldklubben AaB A/S og tegner stadionsponsorat for de kommende tre år. Det nye navn for AaB's hjemmebane med plads til knap 14.000 tilskuere bliver fra 1. april 2017 Aalborg Portland Park.

Læs den fulde pressemeddelelsen her


10. marts 2017 | HS


 
 
 
 
 

 
Troels Lund Poulsen på beskæftigelsesvisit på Aalborg Portland

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen aflægger fredag den 6. januar besøg på en af Danmarks største procesvirksomheder. Her skal han som en af de første besigtige virksomhedens 6. produktionslinje, og han skal drøfte vækst, beskæftigelse og lærlinge med både ledelse og produktionsansatte.

Læs den fulde pressemeddelelse her 


6. januar 2017 | HS


 
 
 
 

 
Udfasning af PSO-afgift reducerer konkurrenceforvridning

Finansloven for 2017 indebærer en lineær udfasning af PSO-afgiften over 6 år. Udfasningen reducerer danske virksomheders ulemper ved at producere i Danmark.

Læs den fulde pressemeddelelse her


18. november 2016 | HS


 
 
 
 

 
Aalborg Portland aftager ikke affald fra IF Recycle
I forbindelse med branden på IF Recycles lager den 12/11, er Aalborg Portland fejlagtigt af TV2 Nord blevet nævnt som aftager af affald fra IF Recycling. Dette er ikke korrekt. Vi aftager ikke affald til afbrænding fra IF Recycling. Vi har derfor bedt TV2 Nord berigtige denne information.

I forbindelse med branden har Aalborg Portland stillet ressourcer til rådighed samt har aftaget det forurenede brandslukningsvand for at sikre, at det ikke kom ud i Limfjorden.

For spørgsmål, venligst kontakt Henriette Charlotte Nikolajsen, Miljø- og Energichef, mobil 2429 1011.


17. november 2016 | HS


 
 
 
 

 
Miljøredegørelse 2015
Markant reduktion af energi- og ressourceforbrug hos Aalborg Portland

Aalborg Portland har de seneste fem år investeret mere end 200 millioner kroner i klima- og miljøforbedringer, og det har givet et kontant afkast i form af energibesparelser på ikke mindre end 252 millioner kWh. Det viser virksomhedens grønne regnskab for 2015, som netop er blevet offentliggjort.

19. oktober 2016 | HS


 
 
 
 

 
Åbent hus ved Aalborg Bæredygtighedsfestival
I forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival var der den 12. september åbent hus hos Aalborg Portland, hvor man blev introduceret til Aalborg Portlands tiltag for bæredygtig produktion.


13. september 2016 | HS


 
 
 
 

 
Ny Commercial Director til Aalborg Portland A/S
René Fich Jespersen (48) tiltræder pr. 15. august 2016 som ny salgsdirektør for Aalborg Portland A/S.

Som Commercial Director får René Fich Jespersen det overordnede ansvar for salg og marketing og en international organisation på 33 medarbejdere. René Fich Jespersen har både hjemmemarkedet og et stort antal eksportmarkeder under sig og skal stå for afsætningen af både grå og hvid cement.

4. juli 2016 | HS


 
 
 
 
 

 
Afskedsreception for Miljø- og Energichef Preben Andreasen

Vores miljø- og energichef Preben Andreasen har efter 27 år hos Aalborg Portland truffet beslutning om at gå på pension og stopper med udgangen af juli måned.

Vi vil gerne sige Preben en stor tak for indsatsen igennem de mange år og inviterer til afskedsreception:

Tirsdag, den 21. juni, kl. 14:00 - 16:30 i konferencelokale D8 hos
Aalborg Portland, Rørdalsvej 44, 9220 Aalborg Ø.

Invitationen til afskedsreceptionen kan ses her


14. juni 2016 | HS


 
 
 
 
 

 
Ny produktionsdirektør til Aalborg Portland
Philipp Raich tiltræder pr. 1. september 2016 som ny produktionsdirektør hos Aalborg Portland i Aalborg.

Philipp Raich bliver således produktionsdirektør i en af Europas største cementfabrikker med ansvar for 210 medarbejdere og en årlig cementproduktion på 1,5 millioner tons grå cement og 0,7 millioner tons hvid cement.

18. maj 2016 | HS


 
 
 
 
 

 
Regeringens finanslov nøjes med blot at nedsætte NOx-afgiften
I september varslede regeringen et finanslovsforslag, som lovede en udfasning af NOx-afgiften i 2016. Med regeringens aftale om finansloven for 2016, som blev besluttet den 19. november, udfases afgiften imidlertid ikke helt, men nedsættes fra 25 kr. til 5 kr. pr. kg. med virkning fra 1. juli 2016. Samtidig bortfalder bundfradraget i NOx-afgiften for særligt store udledere som fx Aalborg Portland.

9. december 2015 | HS


 
 
 
 
 

 
Fjernelsen af NOx-afgiften styrker Aalborg Portland
Aalborg Portland ser særdeles positivt på regeringens finanslovsforslag 2016 vedr. udfasning af NOx-afgiften allerede i 2016.

- Det er noget af det bedste, vi længe har hørt. Det er et meget positivt budskab til os som energiintensiv virksomhed, at regeringen fjerner en dansk særafgift, som ingen af vore konkurrenter er pålagt. Det er stærkt signal om, at man igen kan have tiltro til investeringsklimaet i energiintensiv produktion i Danmark, siger Michael Lundgaard Thomsen, Direktør.

29. september 2015 |


 
 
 
 
 

 
aalborgportlandnyt
I juli 2015 udgaven af Aalborg Portland nyt kan du læse om:
- Sommerhilsen
- Her kommer eter.....
- Beton - til lands til vands og i luften
- Portland Open 2015 blev et tilløbsstykke

19. november 2015 | HS


 
 
 
 

 
Brand på Aalborg Portland
Tirsdag den 23/6 udbrød der brand på Aalborg Portland. Der er heldigvis ingen tilskadekomne og kun mindre materiel skade. Brandårsagen er ukendt.

24. juni 2015 |


 
 
 
 
 

 
Unicon A/S får ny administrerende direktør fra global ejer
Unicon A/S har kigget på tværs af organisationen for at udpege en ny administrerende direktør. Det bliver Søren Holm Christensen, den nordiske finansdirektør hos Unicons internationale ejer, italienske Cementir Holding, som per 1. september bliver direktør for Unicons 370 medarbejdere og 38 fabrikker i Danmark.

23. juni 2015 | HS


 
 
 
 

 
Årsrapport 2014
Aalborg Portland Koncernen: Solidt resultat i 2014 som følge af udenlandsk investering

I 2014 nåede Aalborg Portland Koncernen en omsætning på DKK 6.399 mio. kr. mod DKK 5.003 mio. kr. året før. Årets resultat endte på 812 mio. kr. mod 568 mio. kr. året før.

Fremgangen i 2014 baserer sig primært på, at datterselskabet Cimentas i Tyrkiet indgår i hele årets regnskab, hvor Cimentas i 2013 kun var indregnet med det sidste kvartal, samt det forhold, at der nu i Cimentas er opnået fuld kapacitetsudnyttelse på tre ud af fire cementfabrikker. Aalborg Portland Koncernen ejer 85 procent af den tyrkiske cementvirksomhed.

21. april 2015 | HS


 
 
 
 
 

 
Aalborg Portland fylder 125 år

Den 16. oktober var det 125 år siden Aalborg Portland blev grundlagt.

Historien om Aalborg Portland går tilbage til 1889, da købmanden Hans Holm og de tre ingeniører Frederik Læssøe Smidth, Poul Larsen og Alexander Foss grundlagde Aalborg Portland Cement Fabrik A/S på herregården Rørdal - øst for Aalborg. De havde næppe nogen forestilling om, at den virksomhed, de etablerede, skulle strække sig mere end et århundrede frem i tiden, men faktum er, at vi nu holder 125 års jubilæum.

Jubilæet markeres med en reception for vores samarbejdspartnere,
der i øvrigt afholdes på 10 års dagen for Cementirs overtagelse af Aalborg
Portland:

Onsdag, den 29. oktober 2014, kl. 14.00 - 17.00,
på fabrikken i Aalborg, Rørdalsvej 44, Aalborg Øst.


22. oktober 2014 | HS


 
 
 
 

 
aalborgportlandnyt
I juli 2014 udgaven af Aalborg Portland nyt kan du læse om:
- Sommerhilsen
- 125 års jubilæum
- Portland Open
- Grøn omstilling af cement- og betonproduktion

7. juli 2014 | HS


 
 
 
 

 
Ny profilbrochure

Aalborg Portland har udgivet en ny profilbrochure Cement til byggeri med ambitioner


19. juni 2014 | HS


 
 
 
 
 

 
Miljøredegørelse 2013
Aalborg Portland har nu offentliggjort Miljøredegørelse 2013, Grønt regnskab og arbejdsmiljø for de danske cementaktiviteter.

22. maj 2014 | HS


 
 
 
 
 

 
Årsrapport 2013

Du kan læse Aalborg Portlands årsrapport for 2013 her -
eller downloade den her


24. april 2014 | HS


 
 
 
 
 

 
Tiltrædelsesreception AALBORG PORTLAND

Den 1. november 2013 tiltrådte Michael Lundgaard Thomsen som ny direktør for Nordic Cement, Aalborg Portland.

Michael kommer fra en stilling som Chief Executive Officer i Siemens Flow Instruments.

I den anledning holdes der tiltrædelsesreception for medarbejdere, kunder og forretningsforbindelser:

Fredag den 24. januar 2014, kl. 14.30 - 16.30
i konferencelokalet D8 på Rørdalsvej 44, 9220 Aalborg Ø.

Venlig hilsen
Paolo Zugaro, CEO, Nordic & Baltic


17. januar 2014 | HS


 
 
 
 

 
aalborgportlandnyt
I november 2013 udgaven af Aalborg Portland nyt kan du læse om:
- Ny managing Director hos Aalborg Portland
- Hjælpen er kun et klik væk
- Nye forbedrede følgesedler
- Så er den nye lommekalender her

21. november 2013 | HS


 
 
 
 

 
Aalborg Portland Nordisk Cement får ny Managing Director

Michael Lundgaard Thomsen tiltrådte 1. november som Managing Director for Nordisk Cement hos Aalborg Portland. Michael Lundgaard Thomsen har siden 2003 været beskæftiget i Siemens Flow Instruments. Fra 2003 til 2006 som Global Operations Manager og frem til i år som adm. direktør.

Tidligere har Michael Lundgaard Thomsen været Director of Production in Sauer-Danfoss, Factory Manager in Linak og Supply Chain Manager i Danfoss Fluid Power.

8. november 2013 | HS


 
 
 
 

 
Forsker på Aalborg Portland får global hæderspris

Australsk fødte Duncan Herfort, der i en lang årrække har været en del af forskermiljøet hos Aalborg Portland, anerkendes nu for sit arbejde. Han modtager den største og mest prestigefyldte hædersbevisning der findes inden for forskning i cement og cementfremstilling.


27. september 2013 | HS


 
 
 
 

 
Besøg af HKH Kronprins Frederik og Miljøminister Ida Auken
Kronprins Frederik og miljøminister Ida Auken besøgte Aalborg Portland mandag den 16. september. Turen inkluderede ud over Aalborg Portland også besøg til følgende virksomheder i Nordjylland: DESMI Ocean Guard, Siemens / Barsmark og Alfa Laval.

23. september 2013 | HS


 
 
 
 

 
aalborgportlandnyt
juli 2013 udgaven af Aalborg Portland nyt kan du læse om:
- Sommerhilsen
- Beton-Bogen går online
- Learning by doing på Arkitektskolen
- Ydeevnedeklaration

21. november 2013 | HS


 
 
 
 

 
Miljøredegørelse 2012
Aalborg Portland har i dag offentliggjort sin Miljøredegørelse for 2012, Grønt regnskab og arbejdsmiljø for de danske cementaktiviteter.

14. juni 2013 | HS


 
 
 
 

 
Beton-Bogen går "live"
Som en hjælp til Beton-Bogens mange læsere/brugere, har vi valgt at lægge et scannet eksemplar ud her på siden til fri afbenyttelse.

11. juni 2013 | HS


 
 
 
 

 
Ny koncernhjemmeside ser dagens lys
I dag lanceres en helt ny engelsk-sproget koncernhjemmeside.

Igennem nogle måneder har et udvalg nedsat af Executive Management Teamet for Norden & Baltikum arbejdet på en hjemmeside, der dels skal være et samlingspunkt for Aalborg Portland Gruppens aktiviteter og produktområder og dels skal bidrage til at videreudvikle vores kommunikation til og med vores interessenter.

Du kan besøge siden på www.aalborgportland.com.


18. februar 2013 | HS


 
 
 
 

 
aalborgportlandnyt - februar 2013
februar 2013 udgaven af Aalborg Portland nyt kan du læse om:
- Julekalenderen var et hit
- Kontrol af følgesedler
- Aalborg Portland nomineret til EMAS Awards 2012
- Troldtekt A/S vinder Initiativpris for bæredygtige produkter

21. november 2013 | HS


 
 
 
 

 
Aalborg Portland støtter Børnecancerfonden
Filmskaberen Asger Jørgensen skal producere dokumentar om Team Rynkeby for den nye TV-kanal TV3 SPORT.

11. februar 2013 | HS


 
 
 
 


22. marts 2019 | RNI | 3-1
Aalborg Portland A/S :: Rørdalsvej 44 :: Postboks 165 :: 9100 Aalborg :: T: +45 9816 7777 :: F: +45 9810 1186 :: cement@aalborgportland.dk

Aalborg Portland anvender cookies
Vi benytter cookies til at få websitet til at fungere optimalt. Cookies anvendes primært til trafikmåling via Google Analytics, men ligeledes til at analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.
Du accepterer brugen af cookies ved at klikke luk eller klikke videre på websitet.
Læs mere om Cookies


OK
sitelist.html