FutureCem – ny cementtype med reduceret CO2-udledning

Hvad er FutureCem?

FutureCem er et grønnere alternativ til Rapid cement og udspringer af forskningsprojektet Grøn Beton II. Den nye FutureCem er en portland kompositcement CEM II/B-M (Q-LL) 52,5N.

FutureCem er fremstillet ved formaling af portlandcementklinker samt kalcineret ler, der tilsættes kalkfiller. Denne cementtype udmærker sig ved at have et lavere klinkerindhold og derved en lavere CO2 belastning per ton, sammenlignet med en traditionel CEM I, f.eks. Rapid cement.

 

Hvorfor er FutureCem mere bæredygtig end andre cementtyper?

I FutureCem erstattes en andel af cementklinker med en blanding af kalcineret ler og kalkfiller, som har et lavere CO2 aftryk. På den måde kan man reducere cementens CO2 udledning med op til 30%.

 

Hvad er status på FutureCem lige nu?

FutureCem er blevet testet i en bygning på DTU og i tre broer, som Vejdirektoratet og Banedanmark har bygget.

Dette er en af flere testbroer, hvor FutureCem indgår side om side med standardbetoner. Broerne er opført over en årrække og har hjulpet til at udvikle den endelige FutureCem.

Foto: Torben Eskerod / Dansk Beton

Gulvstøbningen på DTU var den afsluttende aktivitet på Grøn Beton II projektet. Gulvet fungerer nu som inspiration til de studerende, der benytter betonlaboratoriet til udviklingen af fremtidens beton.

Foto: Torben Eskerod / Dansk Beton

Indtil nu har den cement, vi har fået testet i forskellige konstruktioner, været fremstillet på laboratorieplan.

På nuværende tidspunkt er vi i gang med produktionsforsøg på Aalborg Portland for at undersøge hvordan vi bedst muligt kan producere denne cement i stor skala.

 

Skal vi samarbejde om et projekt med FutureCem?

Vi er interesseret i at samarbejde med arkitekter og betonproducenter, der kan have interesse i at teste og bruge FutureCem til projekter og byggerier.

Kontakt Commercial Director René F. Jespersen eller Head of Sustainability & External Relations Thomas Uhd for at høre mere om et eventuelt samarbejde

Kontaktperson
René Fich Jespersen
Commercial Director
Direkte+45 9877 7067
Mobil+45 2022 0280
Send e-mail
Kontaktperson
Thomas Uhd
Head of Sustainability & External Relations
Mobil+45 22944167
Send e-mail