Graduate på Aalborg Portland

Uanset om du er til bæredygtig udvikling, teknisk rådgivning, tungt maskineri, ekstreme kemiske og fysiske processer eller produktion i stor skala, kan du som graduate finde et områder, der passer til dine ambitioner. I Aalborg Portland bliver du en del af en verdensledende cement- og betonproducent med regionalt hovedkvarter i Danmark og aktiviteter over hele Norden, Europa og i USA.

 

Vi former fremtidens talenter

Som Danmarks eneste cementproducent med komplekse produktionsprocesser samt løbende forsknings- og udviklingsarbejde er det helt afgørende, at vi selv bidrager til at forme fremtidens specialister og ledere.

Vi opererer inden for en meget specialiseret del af procesindustrien, og derfor investerer vi i at sikre pipelinen af talentfulde unge kandidater, der på den korte bane kan udfordre og løfte virksomheden – og på den lange bane drive den solidt videre i fremtiden” – fortæller HR partner Svend Pedersen.

Hvordan er graduateforløbet?

Vores toårige graduateprogram består af tre rotationer til forskellige afdelinger i virksomheden.
Som graduate kommer du rundt i hele værdikæden og bliver udfordret og udviklet professionelt og personligt gennem on-the-job training og direkte ansvar.

Allerede fra første dag kommer du til at indgå i projektteams bestående af teknikere, ledere og stabsfunktioner og etablere gode relationer og netværk i hele Danmarks betonbranche.

Hvad er vores erfaringer med graduates?

“De har alle været en kæmpe gave til virksomheden, og de er enormt vellidte og respekterede i de dele af organisationen, som de har været i berøring med. De tænker nyt og tør udfordre det eksisterende, og det er utrolig sundt for enhver stor virksomhed. Vi tror også så meget på vores graduates værdi, at vi ansætter dem på faste kontrakter fra starten af uden udløbsdato. På den måde skal de ikke bekymre sig om deres fremtid, som vi i fællesskab kan sætte den videre retning for internt i Aalborg Portland” – fortæller Svend Pedersen, HR Partner.

Hvornår er det næste optag af graduates?

Næste optag af graduates bliver i august 2022, og vi påbegynder rekrutteringen ultimo 2021.
Opret dig i vores jobagent og få direkte besked, når stillingerne bliver slået op.

 

Hvordan er det at være graduate hos Aalborg Portland?

 

Camilla Hjørringgaard, ansat i Sales & Marketing
Camilla er, som kemiingeniør, en af vores fem graduates. Hun er på nuværende tidspunkt i gang med sin 2. rotation, der foregår på RQC. Nedenfor beskriver Camilla, hvad der, for hende, kendetegner Aalborg Portland som arbejdsplads:

Jeg synes helt klart, at det er det med, at det er en international virksomhed, der spænder meget bredt, og derfor spænder det også meget bredt i de arbejdsopgaver, jeg har. Det er også en virksomhed, der markerer sig stærkt inden for bæredygtighed – specielt her inden for de senere år med formandskabet for den energitunge industri i klimapartnerskaberne og lanceringen af det bæredygtige cement alternativ FutureCEM. Så der var rigtig mange faktorer inden for bæredygtighed, der tiltalte mig rigtig meget. Og så er det også bare en virksomhed i konstant udvikling.

 

Henrik Nielsen, ansat i Maintenance
Dette suppleres af Henrik, der er uddannet maskinmester og som indtil videre har haft to rotationer i afdelingen for forbyggende vedligehold:

Det er en moderne og stor virksomhed, og rygtet er bare, at det er en rigtig god arbejdsplads. Man kan jo se, at de folk, som er herude – det er folk, der har været her i 20, 30, 40 år, og det var også noget af det, jeg hørte, inden jeg begyndte at overveje at søge en graduatestilling hos Aalborg Portland. Jeg tror helt sikkert også, at noget af det, der for mig kendetegner Aalborg Portland, er cementen og at det er en gammel virksomhed, hvor der både er gammel og ny teknologi, hvilket gør det vildt spændende og relevant for mig som maskinmester.

 

Mads Arild, ansat i Maintenance
I modsætning til Henrik, har vores anden maskinmester Mads haft to rotationer i mekanisk vedligehold. Temaet for 2. rotation er blandt andet projektledelse, hvor han arbejder med projektet separat kridtslam. Mads vil helt klart anbefale andre at søge en gradautestilling hos Aalborg Portland:

Jeg synes, at der er tid til at fordybe sig i tingene og i det miljø, vi er i. Derudover synes jeg, at der er god plads til, at man stiller spørgsmål, hvis der er noget, man ikke helt forstår, hvad enten det er proces, mekanisk, eller om det er teknisk, så er der egentlig fuld forståelse fra dem, man kommer og spørger om hjælp ved.

 

Jacob Drejer, ansat i Research & Quality Center
Jacob er, ligesom Camilla, uddannet kemiingeniør. I hans nuværende rotation foretager han blandt andet forskellige undersøgelser med henblik på at forbedre cementkvaliteten. Den største læring i første rotation beskriver han som følgende:

Fagligt er jeg helt sikkert blevet markant stærkere inden for cementkemi og til dels også betonteknologi, og det synes jeg er vildt fedt, for det er det, der interesserer mig som uddannet kemiingeniør. Det at kunne nørde ned i tingene er virkelig fedt, og det har der været rig mulighed for.”

 

Andreas Bendix Larsen, ansat i Supply Chain Management
Afslutningsvist fremhæver vores graduate Andreas det sociale med de andre graduates som en styrke:

”Generelt har vi haft et godt socialt samvær med hinanden. Jeg synes, at vi har været gode til, især i starten af vores graduateforløb, at bruge hinanden i forhold til sparring og udveksling af erfaring. Vi har en ugentlig frokostaftale, vi har fået en fredags øl et par gange ude i byen, og så har vi været ovre i velfærdsbygningen og spille badminton, så vi forsøger så vidt muligt at lave noget sammen.”

Andreas har en kandidat i Economics & Business Administration med fokus på Supply Chain Management og Logistik. I den nuværende rotation beskæftiger han sig med projektledelse, hvor et af projekterne består i implementering af Robotics i vores finansafdeling.

Kontaktperson
Karierre – HR Development
Er du nysgerrig efter at se, hvilke åbne stillinger vi har?
Vi beder dig holde øje med vores jobside, hvor der løbende kommer nye stillinger.
Besøg jobside
Brug vores jobagent
Med jobagenten får du direkte besked, når vi opslår ledige stillinger, der er relevante for dig.
Opret jobagent