Bliv graduate hos Aalborg Portland – The CE-MENTorship programme

Uanset om du er til bæredygtig udvikling, teknisk rådgivning, tungt maskineri eller produktion i stor skala, kan du som graduate finde et område, der passer til dine ambitioner. I Aalborg Portland bliver du en del af en verdensledende cement- og betonproducent med regionalt hovedkvarter i Danmark og aktiviteter over hele Norden, Europa og i USA.

Lær mere om Aalborg Portland og vores arbejde HER

 

Kom til Graduate Day hos Aalborg Portland

Vil du gerne høre mere om vores graduate program?

Så kom til Graduate Day den 14. oktober kl. 15.30 her på Aalborg Portland, hvor du blandt andet kan møde tidligere graduates, deres ledere og få en rundtur på fabrikken.

Tilmeld dig senest den 10. oktober på denne mail: HRDevelopment@aalborgportland.com.

Hvad vil det sige at være en graduate?

Efter du har færdiggjort dit studie, har du mulighed for at blive ansat som graduate i vores organisation. Her vil du blive en del af et tilpasset karriereforløb, og du kommer til at få teoretisk og praktisk indsigt i flere af vores tekniske afdelinger, både i ind- og udland. Som graduate får du dermed et unikt kendskab til forskellige funktioner og arbejdsprocesser på tværs af organisationens afdelinger. På grund af den store viden du får, bliver du som graduate tiltænkt en vigtig rolle i vores organisation – både nu og i fremtiden.

Få mere viden om, hvad det vil det vil sige at være graduate hos Aalborg Portland herunder.

Hvordan er det at være graduate hos Aalborg Portland?

 

Camilla Hjørringgaard, ansat i Sales & Marketing
Camilla er, som kemiingeniør, en af vores fem graduates. Hun er på nuværende tidspunkt i gang med sin 2. rotation, der foregår på RQT. Nedenfor beskriver Camilla, hvad der, for hende, kendetegner Aalborg Portland som arbejdsplads:

Jeg synes helt klart, at det er det med, at det er en international virksomhed, der spænder meget bredt, og derfor spænder det også meget bredt i de arbejdsopgaver, jeg har. Det er også en virksomhed, der markerer sig stærkt inden for bæredygtighed – specielt her inden for de senere år med formandskabet for den energitunge industri i klimapartnerskaberne og lanceringen af den bæredygtige cement alternativ FutureCEM. Så der var rigtig mange faktorer inden for bæredygtighed, der tiltalte mig rigtig meget. Og så er det også bare en virksomhed i konstant udvikling.

 

Henrik Nielsen, ansat i Maintenance

Dette suppleres af Henrik, der er uddannet maskinmester og som indtil videre har haft to rotationer i afdelingen for forbyggende vedligehold:

Det er en moderne og stor virksomhed, og rygtet er bare, at det er en rigtig god arbejdsplads. Man kan jo se, at de folk, som er herude – det er folk, der har været her i 20, 30, 40 år, og det var også noget af det, jeg hørte, inden jeg begyndte at overveje at søge en graduatestilling hos Aalborg Portland. Jeg tror helt sikkert også, at noget af det, der for mig kendetegner Aalborg Portland, er cementen og at det er en gammel virksomhed, hvor der både er gammel og ny teknologi, hvilket gør det vildt spændende og relevant for mig som maskinmester.

 

Mads Arild, ansat i Maintenance

I modsætning til Henrik, har vores anden maskinmester Mads haft to rotationer i mekanisk vedligehold. Temaet for 2. rotation er blandt andet projektledelse, hvor han arbejder med projektet separat kridtslam. Mads vil helt klart anbefale andre at søge en gradautestilling hos Aalborg Portland:

Jeg synes, at der er tid til at fordybe sig i tingene og i det miljø, vi er i. Derudover synes jeg, at der er god plads til, at man stiller spørgsmål, hvis der er noget, man ikke helt forstår, hvad enten det er proces, mekanisk, eller om det er teknisk, så er der egentlig fuld forståelse fra dem, man kommer og spørger om hjælp ved.

 

 

Jacob Drejer, ansat i Sales

Jacob er, ligesom Camilla, uddannet kemiingeniør. I hans nuværende rotation foretager han blandt andet forskellige undersøgelser med henblik på at forbedre cementkvaliteten. Den største læring i første rotation beskriver han som følgende:

Fagligt er jeg helt sikkert blevet markant stærkere inden for cementkemi og til dels også betonteknologi, og det synes jeg er vildt fedt, for det er det, der interesserer mig som uddannet kemiingeniør. Det at kunne nørde ned i tingene er virkelig fedt, og det har der været rig mulighed for.”

 

Andreas Bendix Larsen, ansat i Supply Chain Management

Afslutningsvist fremhæver vores graduate Andreas det sociale med de andre graduates som en styrke:

”Generelt har vi haft et godt socialt samvær med hinanden. Jeg synes, at vi har været gode til, især i starten af vores graduateforløb, at bruge hinanden i forhold til sparring og udveksling af erfaring. Vi har en ugentlig frokostaftale, vi har fået en fredags øl et par gange ude i byen, og så har vi været ovre i velfærdsbygningen og spille badminton, så vi forsøger så vidt muligt at lave noget sammen.”

Andreas har en kandidat i Economics & Business Administration med fokus på Supply Chain Management og Logistik. I den nuværende rotation beskæftiger han sig med projektledelse, hvor et af projekterne består i implementering af Robotics i vores finansafdeling.

 

Vi former fremtidens ledere

Som Danmarks eneste cementproducent med komplekse produktionsprocesser samt løbende forsknings- og udviklingsarbejde er det helt afgørende, at vi selv bidrager til at forme fremtidens ledere.

Derfor investerer vi i unge talentfulde kandidater, der på kort sigt kan udfordre og løfte organisationen – og på lang sigt være med til at drive den solidt videre i fremtiden.

Hvordan er graduate forløbet?

Vores internationale graduate program er udarbejdet i samarbejde med vores søsterselskaber i Tyrkiet og Belgien, samt hovedkontoret, Cementir Group, i Italien. Cementir Group er en multinational cement- og betonproducent med hovedsæde i Rom og produktion verden over.

Beskrivelse af CE-MENTorship programmet

Vores program består af i alt 12 graduates fra Danmark, Italien, Belgien og Tyrkiet, som alle har minimum disse ting til fælles: en teknisk uddannelsesbaggrund, en spirende leder i maven, en lyst til at arbejde i en international koncern og som er ambitiøs og lærelysten.

I programmet vil du opleve en stejl læringskurve med både teknisk og praktisk indsigt indenfor produktion, vedligehold og kvalitet. Du vil få en unik indsigt i vores organisation på forskellige fabrikker – og du vil lære fra nogen af de bedste i branchen.

I programmet har vi et stort fokus på at udvikle dig, og de andre graduates, som fremtidens ledere i organisationen. Du vil derfor få træning i projektledelse, samt basal ledelsestræning, så du på den bedst mulige måde kan blive klædt på til dette.

CE-MENTorships programmets struktur

Helt konkret fordeler programmet sig ud på fire faser:

Uddybelse af faserne:

 • Fase 1 består af en introduktion på vores hovedkontor i Rom, Italien, hvor du får en indsigt i vores organisation, kultur, værdier og visioner sammen med de andre graduates, samt en teknisk indsigt i de tre områder: produktion, kvalitet og vedligeholdelse.
 • Fase 2 foregår på Aalborg Portland, hvor du får en forståelse og praktisk indsigt for driften af anlægget indenfor de forskellige tre forskellige områder.
 • I fase 3 fordyber vi os i de komplekse processer ved at forstå teorien på vores produktioner i Belgien, Tyrkiet og Danmark (Aalborg Portland). Her lærer du gradvist at tackle kompleksiteten og afbalancere ’formal training’ med ‘on the field training’. I denne fase vil du også få tillært kompetencer indenfor ledelse og projektledelse.
 • I fase 4 bliver du tildelt en rolle, som specialist indenfor enten kvalitet, produktion eller vedligeholdelse – alt afhængig af dine præferencer og forretningsbehovet. Varigheden af denne fase afhænger af din rolle og kommende arbejdssted.

Hvad kan vi tilbyde dig som graduate?

Vi kan igennem vores CE-MENTorship program tilbyde dig:

 • Erhvervserfaring og et unikt indblik i en stor international koncern.
 • Et bredt internationalt netværk på tværs af hele organisationen.
 • Stort fokus på personlig og faglig udvikling.
 • Stort ansvar fra dag ét og spændende arbejdsopgaver.
 • Gode og kompetente medarbejdere, som står klar til at hjælpe og guide dig.

Hvad søger vi i en graduate?

Vi vil gerne have, at du lykkedes bedst muligt som graduate og dette kræver nogen specifikke kompetencer og færdigheder. Derfor forventer vi, at du besidder følgende kvalifikationer:

 • Din uddannelse kan være alt lige fra kemiingeniør til maskinmester. Uddannelsens navn er egentlig ikke så vigtigt – så længe, at det som minimum er en bachelor, og du igennem studiet har haft fokus på enten kvalitet, vedligeholdelse eller produktion.
 • Du besidder engelsk, både mundtlig og skriftligt, på et professionelt niveau.
 • Du er ikke bange for at arbejde i udlandet – både på kort sigt, lang sigt eller permanent.
 • Du har en spirende leder gemt i maven.
 • Du er klar på at arbejde med den grønne omstilling i en CO2-præget industri.
 • Du er ambitiøs, lærenem og omstillingsparat.

Hvornår er det næste optag af graduates?

Næste optag af graduates bliver i februar 2022, og vi påbegynder rekrutteringen i november og december 2021.

Opret dig i vores jobagent og få direkte besked, når stillingerne bliver slået op.

Vil du gerne høre mere om vores graduate program? Så kom til Graduate Day den 14. oktober kl. 15.30 her på Aalborg Portland, hvor du blandt andet kan møde tidligere graduates og deres ledere. Tilmeld dig senest den 10. oktober på denne mail: HRDevelopment@aalborgportland.com.

 

Kontaktperson
Karierre – HR Development
Er du nysgerrig efter at se, hvilke åbne stillinger vi har?
Vi beder dig holde øje med vores jobside, hvor der løbende kommer nye stillinger.
Besøg jobside
Brug vores jobagent
Med jobagenten får du direkte besked, når vi opslår ledige stillinger, der er relevante for dig.
Opret jobagent