Pressemeddelelse

AP Pension vil fremover bygge med CO2-reduceret cement

En af Danmarks største private bygherrer ønsker at gå forrest i omstillingen mod mere bæredygtigt byggeri. Derfor sigter AP Ejendomme nu efter en konvertering til den CO2-reducerede cement FutureCEM i alle fremtidige byggerier.

AP Pension vil fremover bygge med CO2-reduceret cement

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, der er en af Danmarks største private bygherrer, ønsker at gå forrest i omstillingen mod mere bæredygtigt byggeri. Derfor sigter AP Ejendomme nu efter en konvertering til den CO2-reducerede cement FutureCEM, produceret af Aalborg Portland, i alle fremtidige byggerier.

Cement er som hovedbestanddelen i beton et uomgængeligt materiale i ethvert byggeri. Men når AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, fremover sætter sine byggerier i gang, vil den CO2-reducerede cement FutureCEM, produceret af Aalborg Portland, udgøre et centralt materiale i byggeprocessen.

AP Ejendomme sigter nemlig efter en konvertering til den CO2-reducerede cementtype i alle sine byggerier, der med op til 30 procent lavere CO2-aftryk skal bidrage til pensionsselskabets klimaambitioner, forklarer adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

“Vi ønsker at gå forrest inden for bæredygtigt byggeri, og derfor sigter AP Ejendomme nu efter en konvertering til FutureCEM. Som en af landets største private bygherrer bærer vi et ansvar i den grønne omstilling inden for byggeriet. Derfor undersøger vi hele tiden nye teknologier, der kan understøtte vores overordnede ambition om at være førende inden for bæredygtigt byggeri”, siger Peter Olsson og fortsætter:

 

“Vi har igennem længere tid været i dialog med Aalborg Portland omkring anvendelse af FutureCEM i vores projekter, da vi er meget opmærksomme på, at CO2-aftrykket fra råhuset – beton – fylder en væsentlig del på det samlede CO2-regnskab. Som led i at realisere vores ambition har vi derfor taget initiativet til at samle værdikæder i nogle af de vigtigste processer i byggeriet. Vi har erfaret, at vi gennem tidlig dialog og samarbejde på tværs af den samlede værdikæde virkelig kan være med til at flytte udviklingen inden for den grønne omstilling”.

AP Ejendomme, der planlægger byggerier med et samlet antal kvadratmeter på 250.000 over de kommende år, ønsker at anvende FutureCEM i alle de byggerier, hvor det rent teknisk kan lade sig gøre, og hvor projektøkonomien tillader det.

Samarbejde og dialog skal drive grøn omstilling
Aalborg Portland introducerede officielt FutureCEM på markedet den 1. januar 2021 efter mange års innovation og udvikling af brugen af kalcineret ler og kalk i kombination. Samtidig har cementproducenten haft et stigende fokus på samarbejde og dialog med byggeriets værdikæde med henblik på at understøtte den grønne omstilling inden for den danske byggebranche.

Derfor glæder det Aalborg Portland-direktør Michael Lundgaard Thomsen, at dette arbejde nu har båret frugt:

“Vi har en god dialog med branchen, og flere og flere aktører viser interesse i FutureCEM. Udmeldingen fra AP Pension er et klart bevis på en udbredt ambition og strategisk interesse i at omstille til et bæredygtigt byggeri, og det understreger, at der er en stigende efterspørgsel på CO2-reducerede løsninger som FutureCEM, der i øjeblikket oplever et konstant stigende momentum i markedet”, siger Michael Lundgaard Thomsen og fortsætter:

 

“Jeg mener, at vi som branche må bifalde, at en stor, privat bygherre som AP Ejendomme sætter en retning og går forrest i at bidrage til den grønne omstilling i byggeriet. Det kan forhåbentligt være en katalysator i at drive markedsudviklingen hen mod de CO2-reducerede løsninger, således hele betonbranchen og entreprenørerne også kommer med på vognen. For slet ikke at nævne de offentlige bygherrer, som forhåbentligt snart vil begynde at stille CO2-krav i offentlige licitationer og understøtte efterspørgslen på de CO2-reducerende løsninger som FutureCEM og andre produkter, der allerede findes på markedet”.

En del af en bæredygtig cementproduktion i Danmark

FUTURECEM™ er et skridt på vejen mod en 30% CO2 reduktion i 2030. Læs roadmappet og bliv klogere på, hvordan vi kommer derhen.

Læs mere

Vil du vide mere om egenskaberne i FUTURECEM™?

Læs om cementens særlige egenskaber og anvendelsesmuligheder på vores produktside.

Læs mere

Har du set webinaret om FUTURECEM™?

Brian Dürr, Lasse Frølich og Jacob Thrysøe fortæller om FUTURECEM™ teknologien, cementens egenskaber, erfaringer i beton og godkendelse i betonstandarden.

Læs mere

Bliv opdateret på de nyeste artikler om FUTURECEM™

I vores downloadcenter kan du gå på opdagelse og læse seneste nyt om FUTURECEM™.

Læs mere