Pressemeddelelse

Begrænsning på cementleverancer i tre uger

Der er aktuelt i Danmark en skyhøj byggeaktivitet og dermed en meget højere cementefterspørgsel end forventet.

Der er aktuelt i Danmark en skyhøj byggeaktivitet og dermed en meget højere cementefterspørgsel end forventet. Det skyldes blandt andet den milde vinter, som har holdt gang i byggeprojekterne gennem hele vinteren.

Selvom leverancer af råmaterialer er påvirkede af krigen i Ukraine, kører fabrikken i Aalborg på fuld kapacitet, og eksportvolumenerne allokeres til det danske marked for at give yderligere støtte.

Til trods for indsatsen har situationen bragt cementlagerne i bund, hvilket giver en kortvarig udfordring med fuld leverance. For at Aalborg Portland kan komme på niveau med efterspørgslen igen, er der i tre uger en begrænset leverance til alle kunder, som er trådt i kraft. Alternativet ville være leveringsstop i dele af landet.

Det er en uforudset og ekstraordinær situation, som beklageligvis kan påvirke enkelte byggeprojekter i en kortere periode.

Aalborg Portland er meget opmærksomme på, at den aktuelle situation i en kortere periode kan påvirke kunder og enkelte byggeprojekter rundt om i landet. Derfor arbejdes der på højtryk – i samarbejde med kunder, som udviser en stor fleksibilitet – for at sikre en normal leverance igen så hurtigt som muligt. Forventningen for 2022 er samlet set at opfylde alle kundekontrakter.