Nyhed

Livskraftig 130-årig fejrede jubilæum med statsministeren

I anledning af Aalborg Portlands 130-års jubilæum afholdte vi en temadag for kunder og samarbejdspartnere med overskriften "Byggeriets Udvikling".

Aalborg Portland fejrer 130-års jubilæum med temadag

Aalborg Portland kunne i oktober fejre 130-års jubilæum, og det gik ikke stille for sig. Dagen blev markeret med en temadag i Utzon Center, hvor blandt andre statsminister Mette Frederiksen, forbundsformand Per Christensen fra 3F samt en lang række kunder og samarbejdspartnere gjorde Danmarks eneste cementvirksomhed selskab.

130 år er gået siden fabrikken på Rørdalsvej i Aalborg Øst blev etableret. Matrikelnummeret er stadig det samme, mens fabrikken har gennemgået store forandringer gennem årene. En virksomhed, som har set hele to århundredeskifte, er ingen selvfølge, og derfor blev 130-års jubilæet markeret på behørig vis med en inspirerende og hyggelig eftermiddag den 31. oktober i Utzon Center ved Aalborg havnefront.

Dagen bød blandt andet på forskellige perspektiver på byggeriets udvikling samt udfordringer og muligheder i en fremtid, hvor mega-cities, urbanisering, digitalisering og bæredygtighed var temaerne.

Blandt talerne var, foruden direktør for Aalborg Portland A/S, Michael Lundgaard Thomsen, forbundsformand Per Christensen fra 3F, Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Utzon Fondens formand, Christen Winther Obel fra Det Obelske Familiefond, og ikke mindst statsminister Mette Frederiksen.

I fællesskab med Michael Lundgaard Thomsen benyttede statsminister Mette Frederiksen lejligheden til at sætte ord på det nye initiativ om klimapartnerskaber, der skal sikre, at Danmark i 2030 udleder 70 procent mindre drivhusgas end i 1990. Her er Michael Lundgaard Thomsen – og dermed Aalborg Portland – udpeget til at stå i spidsen for det første af flere klimapartnerskaber, som regeringen har udset til at vise en praktisk vej mod den ambitiøse målsætning. Og Mette Frederiksen lagde ikke skjul på, at hun mener, det er et “scoop”, at Aalborg Portlands direktør har sagt ja til at lede arbejdet.

Herudover bød dagen på spændende oplæg for de mange fremmødte kunder og samarbejdspartnere, hvor foredragsholder, økonom og forfatter Kjell A. Nordström samt senior partner i Bjarke Ingels Group, Finn Nørkjær, satte ord på byggeriets udvikling.

Fra Aalborg Portland skal der lyde en stor tak til de fremmødte. Du kan se billeder fra den begivenhedsrige dag nedenfor.