Pressemeddelelse

Ny bæredygtig cement udgør fundamentet til NREP’s ambitiøse grønne byggeri, UN17 Village

Ny bæredygtig cement udgør fundamentet til NREP’s ambitiøse grønne byggeri, UN17 Village

 

Starten på NREPs ambitiøse bæredygtighedsbyggeri UN17 Village i Ørestad markerer samtidig starten på brugen af en helt ny og bæredygtig cementtype i dansk byggeri. Den første betonkonstruktion, som er støttemuren mod søen, opføres med Aalborg Portlands nye CO2-reducerende cementtype FUTURECEM, som efter planen også skal benyttes i stor skala i selve byggeriet.

UN17 Village på sydspidsen i Ørestad har en erklæret ambition om at sætte nye standarder inden for bæredygtigt byggeri, og det kommer til at ske fra starten. Allerede i den allerførste konstruktion, som er den støttemur, der danner barrieren mod søen ud mod fælleden, sættes et markant grønt aftryk. Den opføres nemlig i beton fra Unicon med Aalborg Portlands nye cementtype, FUTURECEM, der produceres med en CO2-reduktion på 30 pct., og som her for første gang benyttes i stor skala.

Det er en af Nordens mest innovative ejendomsudviklere og -investorer, NREP, der står bag UN17 Village, og projektudviklingsdirektør Jesper Kyhl Gudmann understreger, at det er afgørende for NREP, at byggeriet kommer til at levere markante CO2-reduktioner i forhold til almindelige byggerier, særligt i materialevalg og under opførelse.

– I et moderne etagebyggeri som UN17 Village kommer vi ikke uden om at skulle bruge beton, og derfor er vi glade for, at Aalborg Portland har taget handsken op og seriøst arbejder med at udvikle klimavenlig cement til betonkonstruktionerne, og at Unicon og Ambercon som betonleverandører har valgt at benytte den nye cement i deres betonleverancer. Det er oplagt at teste den nye cementtype og beton fra starten, inden vi går i gang med de større opgaver som selve fundamentet og dele af murene, siger han.

Unicon satser på den nye cementtype og er glade for at kunne tilbyde en grønnere betonvariant.

– Vi er glade for, at NREP går foran og giver os mulighed for – for første gang i stor skala i Danmark – at kunne bruge vores grønnere beton til et ambitiøst byggeri som UN17. Det vi også har erfaret i dette projekt er, at betonen ikke bare er grønnere. Den er også god at arbejde med og pumpe, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten, siger direktør Jan Søndergaard Hansen.

Entreprenøren CG Jensen er også glade for at kunne begynde at anvende den nye, grønnere beton.

– Vi har en ambition om at blive klimaneutrale allerede i 2029. Derfor hilser vi al ny teknologi velkommen – herunder FUTURECEM, som kan være med til at reducere vores CO2 aftryk, siger divisionschef i CG Jensen, Morten Andersen.

NREP har udviklet UN17 Village sammen med Lendager, Årstidernes arkitekter, MOE og SLA for NREP, og når det står færdigt i 2024, vil det så vidt vides være verdens første boligprojekt, der integrerer alle FNs 17 verdensmål i samme byggeri.

Bæredygtighed er helt centralt for byggeriet, og udover jagten på klimavenlig beton vil der blive arbejdet med bæredygtige løsninger inden for alle dele af byggeriet fra facadebeklædning over isolering til indendørsmaterialer i de over 500 lejlighederne. Også omgivelserne – biodiversiteten, brugen af vand og energiforbruget – vil komme til at bære præg af, at NREP jagter nye veje inden for bæredygtigt og klimavenligt byggeri.

En del af en bæredygtig cementproduktion i Danmark

CALLISTE er et skridt på vejen mod en 30% CO2 reduktion i 2030. Læs roadmappet og bliv klogere på, hvordan vi kommer derhen.

Læs mere

Vil du vide mere om egenskaberne i FUTURECEM™?

Læs om cementens særlige egenskaber og anvendelsesmuligheder på vores produktside.

Læs mere

Har du set webinaret om FUTURECEM™?

Brian Dürr, Lasse Frølich og Jacob Thrysøe fortæller om FUTURECEM™ teknologien, cementens egenskaber, erfaringer i beton og godkendelse i betonstandarden.

Læs mere

Bliv opdateret på de nyeste artikler om FUTURECEM™

I vores downloadcenter kan du gå på opdagelse og læse seneste nyt om FUTURECEM™.

Læs mere