Pressemeddelelse

Nyt IT Tool skal lette krævende kvalitetssikring for betonvareproducenter

Det nyeste IT Tool, AP Quality, består af fire programmer der på baggrund af Betonvarekontrollens kvalitetsmanual hjælper med løbende færdigvarekontrol af belægningssten, fliser, kantsten og byggeblokke.

Kvalitetssikring for betonvareproducenter bliver lettere

Danske betonvareproducenter har gennem en årrække gjort brug af Aalborg Portlands Excel-baserede programmer til at kvalitetssikre i henhold til gældende produktstandarder og kvalitetskrav. Nu lancerer Aalborg Portland beregningsværktøjerne i fire nye webbaserede udgaver, der med nem tilgængelighed, høj brugervenlighed og løbende opdateringer skal gøre det endnu nemmere for producenter at kvalitetssikre og optimere produktionen af betonvarer fremover.

Aalborg Portland har de seneste år arbejdet målrettet mod at skabe brugervenlige, digitale og fremtidssikrede udgaver af sine kalkulationsværktøjer, som kan optimere produktionen af beton og betonvarer i den danske bygge- og anlægsbranche. Sidste år lancerede Aalborg Portland online-versioner af kalkulationsværktøjerne AP Maturity og AP TempSim, og nu udruller Danmarks eneste cementproducent endnu en række it-værktøjer, som går under fællesbetegnelsen AP Quality.

Der er tale om i alt fire programmer, som er udviklet på baggrund af Betonvarekontrollens kvalitetsmanual og håndterer kvalitetsdata fra produktion af henholdsvis belægningssten, fliser, kantsten og byggeblokke. AP Quality-programmerne sikrer en nem indtastning af måleresultater, overblik over produkttyper og produktfamilier samt beregner prøvningsstatistik, hvilket skal hjælpe betonvareproducenter med den løbende færdigvarekontrol af produktionen. Betonvareproducenter vil desuden kunne opbygge en god datahistorik og derved få dybere indsigt i deres betonvareproduktion.

– Gennem de seneste 15 år har mange danske betonvareproducenter haft gavn af vores Excel-baserede programmer til at overholde gældende standarder for kvalitet og dokumentation. Nu har vi givet programmerne et digitalt løft, der sikrer, at de altid er ajourførte med de seneste opdateringer i Betonvarekontrollens kvalitetsmanual, fortæller Jacob Thrysøe, der er produktteknisk konsulent hos Aalborg Portland, og fortsætter:

– Vi har dermed gjort det endnu lettere for betonvareproducenterne at håndtere dokumentationen af deres produktkvalitet. Det eneste, det kræver, er en browser og en internetforbindelse.

AP Quality giver således bl.a. brugerne svar på, om krav jf. gældende standarder og Betonvarekontrollens kvalitetsmanual overholdes, hvornår det er tid for at udtage næste prøve, om der er slid på støbeformene, og om det krævede styrkeniveau overholdes.

I programmerne er der desuden mulighed for at generere alle de nødvendige rapporter til visualisering og opsummering af prøvningsresultaterne, der anvendes til dokumentation af produktkvaliteten over for de certificerende myndigheder. Og det er egenskaber, der har stor værdi for en betonvareproducent.

Idet AP Quality programmerne afvikles online via en internetbrowser, er brugerne ikke afhængige af lokalt installeret software på separate computere i produktionen. AP Quality programmerne er altid opdaterede til nyeste standarder og kontrolmetoder, og data lagres sikkert på Aalborg Portlands servere, hvorfra de kan tilgås af de relevante personer i den tilknyttede betonvarevirksomhed.

Aalborg Portland har desuden indgået en aftale med Betonvarekontrollen, som indebærer, at den anerkendte kontrolorganisation har kvalitetsstemplet programmerne:

– Programmerne er kvalitetssikrede gennem en aftale med Betonvarekontrollen, der gennemgår og verificerer programmernes virkemåde. Dette er brugernes garanti for, at programmerne håndterer, beregner og vurderer de indtastede data korrekt både nu og i fremtiden, slutter Jacob Thrysøe.

Vil du vide mere om IT Tools?

Læs hvordan kalkulationsværktøjerne AP Maturity, AP TempSim og AP Quality hjælper dig til at bruge avanceret hærdeteknologi i din produktion af beton og betonkonstruktioner.

Læs mere

Download materiale om AP Quality

Hent informationsmaterialet om AP Quality og læs mere om, hvordan du kan bruge programmet til online kvalitetssikring.

Læs mere

Få en gratis demo i dag

Bestil din gratis demo og kom i gang med at bruge AP Quality og de andre programmer.

Læs mere