Vælg den rette cement

For at sikre gode og holdbare resultater, er det vigtigt at du vælger den rette cement til din opgave.

Alle Aalborg Portlands cementer er højstyrkecementer, der er klassificeret i styrkeklasse 52,5. Til sammenligning skal der anvendes op til 35 % mere cement for at opnå samme trykstyrke, hvis der anvendes en lavstyrkecement, der er klassificeret i styrkeklasse 32,5. Betonens trykstyrke er afgørende for konstruktionens holdbarhed.

Derudover er Aalborg Portlands cementer mærket LA/EA, hvilket betyder at der er et lavt indhold af alkali. Cement med et lavt alkaliindhold kan bruges i aggressive miljøer
og mindsker risikoen for alkalikiselreaktioner der kan give revner i betonen. Aalborg Portland leverer danskproduceret kvalitetscement, der kan benyttes til enhver beton- eller mureopgave.

Aalborg Portlands cementer er gode allround produkter, men hvor de forskellige produkters egenskaber varierer, som gør dem særlig egnet til forskellige typer af opgaver.

 

FUTURECEM CEMENT

FUTURECEM CEMENT er en portland kompositcement CEM II/B-M (Q-LL), styrkeklasse 52,5N (LA). Cementen udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller, hvilket gør det muligt at reducere      CO2-udledningen med op til 30%.

 

BASIS AALBORG CEMENT

BASIS CEMENT er en god allround cement i en lys grå farve. Cementen har en god vedhæftning til underlag og er let at arbejde med ved blandt andet opmuring og pudsning.

 

AALBORG WHITE CEMENT

AALBORG WHITE CEMENT cement er en hvid højstyrke cement, der tåler alle miljøklasser. Cementen har en meget høj slutstyrke, og egner sig særdeles godt til blandt andet farvet beton og terrazzo beton.

 

 

RAPID AALBORG CEMENT

RAPID CEMENT er en grå allround cement med lav risiko for svindrevner. Cementen er særdeles god i kolde perioder og særlig velegnet til blandt andet landbrugsbyggeri.

Hvor meget cement skal du bruge?
Med mængdeberegneren får du svar på, hvilken type cement du skal bruge - og hvor meget.
Beregn mængden
Har du styr på blandingsforholdet?
Til at hjælpe dig med at lave den helt rigtige blanding til dit projekt, har vi samlet blandingstabellerne til beton, slidlag og muremørtel lige her.
Se blandetabeller
Gør det lettere at gøre det selv
En overskuelig vejledning til dig, som arbejder med beton og mørtel.
Læs mere
Har du besøgt Vidensbasen?
Gå på opdagelse i Vidensbasen og find gode vejledninger og spændende læsestof om cement og beton.
Udforsk nu